Skorstensfolket renoverar kakelugnar
utan smutsig demontering

Vi på Skorstensfolket arbetar med SafeReal-metoden, den nyaste metoden för renovering av kakelugnar. SafeReal-metoden använder sig av lågtrycks-system för tätning av kakelugnens rökgångar. Det innebär att ni får er kakelugn tätad och renoverad snabbt, effektivt och utan smutsig demontering.

Idag har många fastighetsägare kakelugnar belagda med eldningsförbud och många väljer bort en renovering i tron om att det är ett smutsigt och tidskrävande demonteringsjobb som måste till.

Varför börjar en kakelugn läcka?

Det finns många olika förklaringar på det men generellt kan man säga att kakelugnen, som är en mycket tung pjäs, börjar luta in mot rummet och det uppstår sprickor etc.

Upphovsmannen har med 50-års erfarenhet utvecklat SafeReal-metoden, en revolutionerande tätningsmetod av kakelugnar där lågtrycks-system används för att skonsamt reparera kakelugnens rökgångar invändigt. Avslutningsvis fogas kakelugnen och poleras.

Öppna pluggade kakelugnar

För inte så länge sedan pluggades en massa kakelugnar igen, eftersom det inte fanns någon bra och billig metod att laga läckorna. Vi på Skorstensfolket hjälper sjä'lvklar till att öppna pluggade kakelugnar i samband med att vi tätar och renoverar dem.

Allt om kakelugnar

Vi har samlat en massa information om kakelugnar för den som är intresserad.
» Lär dig allt du behöver veta här.